Prezentare Casa Memoriala “Nicolae Labis” din Malini:

Casa în care a locuit poetul Nicolae Labiş a fost construită de învăţătorii Eugen şi Profira Labiş în anul 1954 şi se află în centrul satului Mălini. Casa este compusă din cinci încăperi şi hol. În această casă, tânărul poet a trăit un timp din scurta şi fulgerătoarea sa viaţă, zămislind aici poate cea mai semnificativă parte a creaţiei sale poetice.

Casa a fost restaurată înainte de organizarea ei ca muzeu, în 1973. În anul 1975, în această casă a fost amenajat o casă memorială, sub administrarea Complexului Muzeal Bucovina din Suceava. În anul 2001 au fost executate o serie de reparaţii curente (interioare şi exterioare) ale locuinţei.
Anual aici sunt decernate premiile câştigătorilor în cadrul concursul de poezie “Nicolae Labiş” de la Suceava.

Expoziţia de bază şi spaţiile memorialistice, desfăşurate în patru încăperi, reconstituie tulburător, graţie exponatelor autentice, încărcate cu o multitudine de conotaţii evocatoare (cărţi, caiete, rechizite şcolare, piese vestimentare, un clopoţel cu “sunet argintiu”, o galenă cu care poetul păstra contactul cu zvonurile lumii, documente, fotografii, afişe etc.), climatul de viată şi […]